Bueno Care

Firmaet Bueno ejes i fællesskab mellem Brian Duch og Claus Nedergaard.

 

Brian Duch har siden start 90erne arbejdet med person sikkerhed, især indenfor det pædagogiske og det psykiatriske område. Her har jeg mange gange set og hørt problemstillinger når medarbejdere og kollegaer skulle arbejde alene med anbragte borgere. Mange har været usikre på og spurgt sig selv, hvad gør vi hvis vi kommer i problemer og ikke mindst hvem “redder” mig hvis noget går galt, eksempelvis under udgang med en borger.

Jeg har de seneste tre år brugt tid sammen med flere IT udviklere herunder Claus Nedergaard fra vores udviklings afd. på at udvikle og nytænke en trygheds App, som kan give tryghed i alle arbejdssituationer. Min tanke har hele tiden været at vende systemet om, sådan at man reagerer når alt er godt og ikke er i problemer. Systemet laver selv et kald til bagvagten hvis man ikke meddeler alt er ok. Det giver efter min mening mere rigtighed, at vi nu har udviklet et system, der selv kalder på hjælp når dette er nødvendigt for din eller min sikkerhed.

Herunder har vi opstillet 3 fiktive scenarier, hvor Bueno Care Appèn kan gøre en forskel og måske redde liv.

Montøren                                                                                                                                                           
Jørgen arbejder som kølermontør og han er tilkoblet en vagtordning i hans firma. Jørgen bliver kl. 00.30 kaldt ud til et køle/fryse anlæg i et kølehus som ikke virker. Jørgen arbejder med stærk strøm og er ALENE på stedet. Kl. 01.36 sker det der ikke må ske. Jørgen får stærk strøm igennem sig og falder bevistløs om og har brug for øjeblikkelig lægehjælp. kl 01.40 sender appèn et tryghedskald til Jørgen som ikke bliver besvaret. Systemet sender nu et alarm opkald med GPS koordinater til Jørgens bagvagt, som kan tilkalde hjælp til Jørgen. Uden Bueno Care appèn kunne Jørgen ligge hjælpeløs frem til næste morgen før han bliver fundet. På dette tidspunkt er det måske allerede for sent. 

Pædagogen                                                                                                                                                             
Pia er ansat på et bosted. Pia er glad for sit arbejde og for de borgere hun arbejder med. Disse borgere har alle nogle mentale problemer som gør at de bor på dette bosted. En dag vil en borger gerne på skovtur med sit personale, det har personalet jo gjort så tit og uden nogle problemer. Pia har på sidste vagt, været nødsaget til at fortælle netop denne borger at hun ikke havde de samme følelser for ham, som han havde for hende. Derudover fortæller Pia også at hun var godt gift og havde 2 dejlige børn. Borgeren og Pia tager på tur til den nært liggende skov. Under turen skifter borgeren pludselig adfærd og bliver truende overfor Pia. Borgeren truer Pia med at hun aldrig mere ville få sine børn og mand at se igen, for som han siger; når jeg ikke kan få dig, skal ingen have dig. Pia forsøger at tale situationen ned, dog uden held og borgeren slår ud efter Pia. Pia vælger at løbe væk fra borgeren og Pia bruger nu Bueno Care App til at trykke overfaldskald, systemet sender et alarm opkald med GPS koordinater til Pia’s bagvagt som kan sende den hjælp afsted som Pia har brug for. Uden denne App ville ingen vide at Pia var i fare og ingen ved hvad der ville kunne være sket. 

Dagplejeren                                                                                                                                                                      Jytte er dagplejer, hun har hver dag ansvaret for 4 børn i alderen 6 mdr. til 4 år. Jytte har installeret Bueno Care appèn og har en anden kollega som sin bagvagt. En dag under arbejdet med de 4 børn får Jytte pludselig store smerter i brystet og falder om. Bueno sender som planlagt sit tryghedskald hvert 15 minut, men får ikke et “jeg er ok” svar tilbage. Systemet sender nu et automatisk alarmkald med GPS koordinater, til Jyttes kollega som er hendes bagvagt. Kollegaen ringer 112 og forklarer dem situationen, de sender en ambulance ud til Jyttes adresse hvor de finder Jytte med hjertestop, samt 4 ulykkelige og bange børn som er alene i hjemmet. Ambulance redderne får genoplivet Jytte og kørt hende på sygehuset samt får tilkaldt andet personale til at tage hånd om de 4 børn. 

 

Appen har fået navnet Bueno Care (Bueno er Spansk og betyder “Ok”).